Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Togean Islands - Olemisen paikka - Pony Travels
Pallontallaajat.net
Valikko

Togean Islands – Olemisen paikka

27.2.2016 Ampana

Tentenasta matkasimme siis Ninen kyydillä Ampanaan. Pari pidempää bussimatkaa, kehnot tiet ja bussia olisi joutunut Posossa vaihtamaan. Tässä syyt lyhyesti miksi päädyimme tähän hieman kalliimpaan kulkuneuvoon. Yllätykseksemme tie, suurimman osan matkasta, olikin uutta ja leveää, joten matka sujuikin vajaaseen kuuteen tuntiin, parilla pysähdyksellä. Majoituimme Ampanassa Marina Gottages’iin, joka oli varsin pätevä yösija. Tapasimme myös kaksi muuta suomalaista, jotka olivat tulleet “suoraan” Kajaanista, n.45h, kauas on näköjään pitkä matka.

28.2.-4.3.2016 Poya Lisa, Togean Islands

Ampana – Poya Lisa, public boat, 35 000/hlö, 3h. Laivalle sattui samaan aikaan paikallinen perhe, joka tietenkin tarjosi Almalle kaikenlaista purtavaa matkan aikana. Sipsit, leivonnaiset ja keitetyt perunat tekivät hyvin kauppansa, sillä oma eväsvalikoimamme rajoittui pähkinöihin.

Poya Lisa on pieni saari Togeaneilla, pienen venematkan päässä pienestä kylästä, Bomba. Saarella ei toimi internet, eikä matkapuhelinverkkoakaan löydy. Meillä verkkoa ei näkynyt olevan myöskään Kadidirillä, 1,5h venematkan päässä olevalla saarella. Takaisin kuitenkin Poya Lisalle. Saarella tosiaan on vain tämä yksi resortti, joka koostuu 17 mökistä. Ylempänä kukkulalla olevat mökit tarjoavat vienon tuulen vireen ja upean näkymän merelle, ollen muutaman euron kalliimpia kuin rannalla olevat. Resortissa oli remontointi käynnissä, sillä ravintolaan rakennettiin lisäosaa ja jaetut wc-/kuuppasuihkutilat olivat muurattu tämän vuoden puolella.

Poya Lisan parvekenäkymä

Poya Lisan parvekenäkymä

Olimmekin ensimmäisen yön kukkulan viimeisessä mökissä, joka oli luultavasti myös uusin. Kuitenkin polku mökille oli sen verran kapea, että päätimme siirtyä turvallisuussyistä rannalla olevaan seuraavana päivänä. Parin yön jälkeen muutimme taas. Nyt mökkiin jaetulla vessalla, joka kuitenkin sijaitsi aivan mökin takana. Hinnat olivat henkilöä kohti 185k, 165k ja 135k päivältä, sisältäen aamiaisen, lounaan, välipalan ja päivällisen. Myöskin kahvi, tee, juomavesi ja iltapäiväinen snorklausreissu kuuluivat hintaan. Muitakin virvokkeita löytyi maksua vastaan, niin lapsille kuin aikuisillekin. -Maybe drunk, tokaisi Alan, kun toisen ja kolmannen pullon arakia kävi eräs ilta noutamassa.

Aluksi paikka tuntui liian pieneltä, olihan saari 250m pitkä ja 50m leveä. En ollut odottanut mitään, mutta paikka tuntui jotenkin tekemällä tehdyltä, reppureissaajien All Inclusive-kohteelta. Kuitenkin saarella työskentelevät ihmiset olivat todella sydämellisiä ja mikään paikka ei ole mitään ilman sen ihmisiä. Alma varsinkin tykkäsi valtavasti niin kissojen kuin työntekijöidenkin kanssa leikkimisestä. Meitä toki kutsuttiin työntekijöiden toimesta nimillä mama Alma ja papa Alma (loppuajasta myös drunk papa). Koska ihmiset tekivät tästä paikasta niin unohtumattoman, tuntui sieltä lähteminen jollain tapaa haikealta.

Poya Lisa

5.3.2016 Kadidiri Paradise, Kadidiri

Poya Lisa – Kadidiri, charter boat, 400 000, 1,5h. Tarkoituksenamme oli tulla suoraan Harmony Bay’hin, mutta kaikki sen viisi mökkiä oli varattuja, joten päädyimme Kadidiri Paradise Dive Resorttiin, joka oli jopa aavemaisen hiljainen. Standard-tason huone oli vanha ja ränsistynyt läävä. Hintaakin 275k/hlö. Paikassa oli kuitenkin käynnissä huoneiden remontointi, joten toivottavasti perushuoneetkin laitetaan kuntoon.

6.3.-9.3.2016 Harmony Bay, Kadidiri

Vain kuukauden auki ollut paikka hohti vielä uutuuttaan ja pieniä yksityiskohtia laitettiin vielä kuntoon. Riippumattoja vähintään riittävästi, hyvä ranta ja erittäin ystävällinen omistajapariskunta. Hinta sama kuin Paradise’ssä, mutta ei näitä paikkoja voi edes verrata keskenään. Jos tavoitteena on rentoutuminen, tulkaa tänne. Kuitenkin eurooppalaisten kesälomien aikaan matkustamista Togeaneille kannattaa kuulemma välttää tai ainakin varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä paikat ovat aika pitkälti täyteen buukattuja tällöin.

Kävimme myös eräs aamu ihmettelemässä täydellistä auringonpimennystä. Tuntui hullulta, että jotkin ihmiset olivat matkustaneet juuri tämän takia Togeaneille ja Palussa pidettiin jokin suurempi festivaali tapahtuman ympärille. Vaikka toki kyseessä on harvinainen tapahtuma, täytyi illalla hieman miettiä jaksanko kelloa laittaa sen tähden soimaan. Tulipahan kuitenkin lähdettyä, sillä kaikki muutkin resortista olivat lähdössä. Reissussa oli hieman luokkaretken tuntua, sillä aamiaisemme oli pakattu sieviin eväsrasioihin.

Auringonpimennys reissulla aamutuimaan

Auringonpimennys reissulla aamutuimaan

Ruuasta puheen ollen, ja sen takia kun se minua matkaillessani aina kiinnostaa, taidan siitä hieman kirjoittaa. Poya Lisalla aamupalat koostuivat letuista, kakuista ja hedelmistä. Lounas ja päivällinen olivat hyvin pitkälti valkoista riisiä, kalaa ja jotain lisukkeita. Välipalaksi saimme munkkeja, banaanimunkkeja ja erikoisia kakkuja. Harmony Bay tarjosi ruuan osalta jo hieman vaihtelua. Aamiaisella saimme riisipuuroa ruskean sokerin ja kookoksen kera, paistettua riisiä eväsrasiasta ja taisi joku aamu olla myös tuttua kakkua ja hedelmiä. Lounaalla ja päivällisellä tarjottiin joka kerta hyvin vaihtelevia ruokia. Eräs ilta yllätys oli iloinen, kun riisin sijasta pöytään kannettiin keitettyjä perunoita. Välipalat oli aika vaatimattomia tosin.

Tämä tyttö tykkää muuten Oreoista.

Tämä tyttö tykkää muuten Oreoista.

Kuten saatatte arvata, en ole hyvin innoissani lähtemässä All Inclusive-lomalle tämän saarireissun jälkeen. Huomasin myöskin, että tarvitsen lomakohteeltani hieman enemmän kuin rauhallisen rannan ja bungalowin. Vaikka toki molemmat paikat ovat äärettömän hienolla ja rauhallisella paikalla, tarvitsen jotain tekemistä ja tutkimista. Historiaa, nähtävyyksiä, ravintoloita, aktiviteetteja. Varaa mistä valita. Toki on rantaelämälläkin puolensa. Saa rauhoittua, ajatella, löhöillä riippumatossa ja olla tekemättä mitään. Saa mennä valmiiseen pöytään, kun kello lyö. Kaikesta huolimatta kaipaan jo ruokalistojen tutkimista ja sitä omaa lähimarkettia siinä kadun kulmassa.

Palataan, kun jaksan näppäillä hienosti epäonnistuneen paluumme esille,

Eetu

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus