Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sulawesi - kauas on pitkä matka - Pony Travels
Pallontallaajat.net
Valikko

Sulawesi – kauas on pitkä matka

21.2.2016 Makassar

Saavuimme myöhään illalla 20.2. Makassarin lentokentälle ja otimme roimasti ylihintaisen taksin kohti majoitustamme. Koska kyyti oli kallis, ei se heti osannut perille, vaan pysähdyimme useasti kysymään neuvoa. Yön nukuttuamme lähdimme katsastamaan kaupunkia. Päätimme siis jäädä vielä yhdeksi yöksi, sillä tuleva bussimatka olisi pitkähkö. Makassarissa ei kummempaa tekemistä juuri ole, joten käytimme aikamme hyödyllisesti leväten. Kävimme toki ostamassa bussiliput seuraavalle päivälle kohti Rantepao’a.

22.2.2016 Makassar – Rantepao

Lähdimme aamusella bussiasemalle. Bussi oli totutusti melkein tunnin myöhässä, joten saimme viettää aikaamme sivusilmällä erästä miestä vilkuillen. Ensin pummi tupakkaa, sitten tulta, sitten otti, kysymättä lupaa, kourallisen sipsipussista ja lopulta palautti osan sipseistä, kun ei ilmeisesti maistunutkaan. Erikoinen mies, ihminen hänkin.

Sulawesi’llä bussifirmoja on vähintään riittävä määrä. Meidän arpamme osui kohtaan Metro Permai, 125 000/hlö. Bussi iso ja hyvä. Tiet kapeita ja huonokuntoisia. Maisemat matkalla olivat upeita ja päiväbussia voin hyvin suositella muille tännepäin matkaaville. Majoitus kannattaa varata etukäteen, jos mielii päiväbussilla mennä. Matka tosiaan kesti n.10h ja vettä satoi, kun saavuimme perille. Oppaat osaavat olla hyvin vastassa, kun bussit saapuvat ja heiltä kyydin saa edullisesti tai jopa ilmaiseksi, jos sopimukseen seuraavien päivien retkistä pääsee.

23.2.2016 Rantepao

Päätimme ottaa oppaan tälle päivälle, koska se lukemani mukaan olisi helpoin tapa nähdä paikkoja ja löytää ennen kaikkea paikalle, jos hautajaisia sattuisi vierailun ajalla olemaan. Hautajaiset olivat tosiaan se juttu, miksi tämä paikka reitillemme sattui. Pääsimme vieraaksi keskisuuriin hautajaisiin ja niiden toiseen päivään, jolloin myös kutsumattomat vieraat olivat tervetulleita. En oikein keksi mitä kirjoittaisin. Kuvat puhukoon puolestaan ja kiinnostuneet voivat lukea Wikipediasta. Kävimme myös katsomassa erilaisia hautoja ja kiipesimme Buntu Hill Burakelle, jossa nököttää suuri Jeesus-patsas.

Päivänsankari siis lepäsi tuossa talossa.

Päivänsankari siis lepäsi tuossa talossa.

Kaverikuva hautajaisista.

Kaverikuva hautajaisista.

Yhteensä 6 buffaloa uhrattiin näissä hautajaisissa.

Yhteensä 6 buffaloa uhrattiin näissä hautajaisissa.

Veitsi oli terävä ja tekijät ammattilaisia.

Veitsi oli terävä ja tekijät ammattilaisia.

Kuolleista pidetään edelleen huolta.

Kuolleista pidetään edelleen huolta.

Vainajista tehdään joskus näköispatsaita.

Vainajista tehdään joskus näköispatsaita.

Jeesuksen luo on pitkä matka.

Jeesuksen luo on pitkä matka.

Ei siltä ihan kaikkia näkynyt, mutta aika kauas kuitenkin.

Ei sieltä ihan kaikkia näkynyt, mutta aika kauas kuitenkin.

24.2.2016 Rantepao

Emme tehneet mitään poislukien bussilippujen osto.

25.2.2016 Rantepao – Tentena

Bussiliput, Rappan Marannu, 170 000/hlö, matka-aika 13h. Suurin osa matkasta mentiin vuorten rinteillä, metsän siimeksessä. Tiet olivat vieläkin kapeita, mutta mutkaisia. Illan pimennyttyä reipas vesisade ja tietyöt hidastivat matkantekoamme. Perillä Tentenassa bussi tiputti meidät tien laitaan, jossa odotti yksi ojek eli mies ja skootteri. Kaksi muuta länsimaalaista seuruetta, jotka olivat bussissa, olivat varanneet eräästä hotellista majoituksen. Saimme siis luvan käyttää tätä viehättävää kulkuneuvoa päästäksemme yöpaikalle. Ensimmäiseen kyytiin menivät naiset ja kuljettaja kävi noutamassa minut ja rinkkamme toisella keikalla. Vettä tuli aivan kaatamalla, oli pimeää ja matkaa vajaa 10 minuuttia. Ei tämä reissaaminen ole ihan pelkkää rannalla makoilua ollut, mietin.

26.2.2016 Tentena

Päivän valossa Tentena näytti jo varsin viehättävältä. Otimme päiväksi mopon vuokralle ja sovimme seuraavan päivän kuljetuksesta herran nro 9, Nine kanssa. Kävimme pyörähtämässä paikallisella kauppapaikalla, jonka tarjonta oli, hmm, erikoinen.

Batman Tentenassa.

Batman Tentenassa.

Marketissa oli myös muuta lihaa myynnissä.

Marketissa oli myös muuta lihaa myynnissä.

Matkalla vesiputoukselle.

Matkalla vesiputoukselle.

Vesiputous oli hieno ja matkalla paikalliset tervehtivät ahkerasti. Täällä ei juuri länsimaalaisia pyöri liiaksi asti ja lapsemme kiinnittää kyllä huomiota missä milloinkin. Alma totutusti nukahti mopon kyytiin ja piipahdimme katsomaan yhtä Lake Poson hiekkarantaa. Kohta perässämme juoksi parin kymmenen lapsen lauma, sillä näkivät meidän ajelevan rannalle. Myös illalla pyöräillessämme syömään sillan toiselle puolelle, kuultiin Hello! -huutoja jatkuvalla syötöllä. Alman ollessa paraatipaikalla pyörän korissa. Mahtavaa huomata miten turismi ei ole pilannut paikkaa ja ennen kaikkea sen ihmisiä. Ei minkäänlaista kusetusta, vaan auliin ystävällisiä ihmisiä täällä pienessä sievässä Tentenassa.

Päivityksiä ei ole valitettavasti hetkeen tulossa, sillä suuntaamme kohti Togeanien saaria, jossa eivät meitä häiritse internet ja puhelinverkko. Lentomme lähtee Gorontalosta 14.3. joten palataan asiaan parin viikon päästä.

Sampai jumpa,

Eetu

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus